Om forfatteren

 

 

Lise Knudsen (f. 1962) er forfatter, komponist og musiker, og debuterte som skjønnlitterær forfatter i 1994 med ungdomsromanen "Novemberlys" (Gyldendal Norsk Forlag). I august 2013 kom hennes tolvte bok ut, kortromanen "Uten dekning". Som forfatter er hun kanskje best kjent for de fire kritikerroste bøkene om Maria, også utgitt i Bokklubben Barn og sendt som opplesningsserier i Barnetimen for de minste i NRK, samt ungdomsromanene "Spindelvev" og "Maskespill". Romanen "Svarte vinger" er også oversatt til tysk. Hun mottok Språklig Samlings Litteraturpris for 2007, og prisen Årets fylkeskunstner i Buskerud 2009.

 

Som komponist har Lise Knudsen skrevet innenfor flere sjangre. Hun har skrevet større bestillingsverk med bl.a. teatermusikk, korverk, to helaftens musikkspill samt sanger og musikk til lydbøker for barn. Fire stykker har det blitt så langt.

 

Viseproduksjonen er allsidig, bl.a. "En som het Inger", musikk til kjærlighetsdikt av Inger Hagerup. Hun har også skrevet musikk til vers av Sidsel Mørck, dikt av Edith Sødergran, Herman Wildenvey, Henrik Wergeland med flere.

 

Lise Knudsen er utdannet cand. polit., og hadde yrkeserfaring som musikklærer, organist og kordirigent i Nord-Norge, lektor og amanuensis i samfunnsfag fra Vestlandet og universitetsstipendiat i sosiologi ved Universitetet i Oslo før hun debuterte som skjønnlitterær forfatter i 1994.
Hun har turnert med forfatterbesøk og konsertforestillinger siden 1999, mest for Den kulturelle skolesekken, men også for Folkeakademiet og andre. Hun har hatt lengre turneer bl.a. i Buskerud, Vestfold, Telemark, Oppland, Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal og Nord-Trøndelag.

 

I 2010 skrev hun libretto til operaen "Finalisten" for Teatret Vårt i Molde og Operaen i Kristiansund. Studieåret 2011/12 fulgte hun dramatikerutdanninga i regi av Dramatikkens hus og NBI. Hennes første skuespill, "Etterskrift", er en av fem scenetekster som juryen for Norsk Dramatikkfestival valgte ut i 2012 for oppføring under hovedprogrammet på Dramatikkfestivalen i 2013, i Oslo.

 


For kontakt:
post@liseknudsen.com


 

 

 

 

 

 

 

Lise Knudsen

 

 

 

 

 

Siste utgivelse:

 

 

 

Uten dekning

 

 

 

Priser:

 

2009

Årets Fylkeskunstner i Buskerud

 

2007

Språklig Samlings Litteraturpris