Musikk

 

 


 

 

 

En som het Inger

2005

 

Inger Hagerup (1905-85) er fortsatt en av våre mest folkekjære lyrikere. Diktene hennes rører ved kjærlighetens mangfoldige vesen; forelskelsen, rusen, drømmen, tapet, sviket, trassen og resignasjonen. En sjelden gang streifer også lykken forbi. Oftere er det dobbeltheten – gå, men bli – diktene formidler. Det var dobbeltheten som fascinerte meg, så da jeg fikk arbeidsstipend fra Komponistenes Vederlagsfond, skrev jeg musikk til disse diktene.

NRK brukte sangene i sitt portrettprogram om Inger Hagerup, sendt våren 2005 i anledning 100 årsjubileet for forfatterens fødsel. Sammen med Jan Ivar Westli, alltid følsom og kreativ med sine gitarer, og Eivind Kløverød, drivende, men også nennsom med sin perkusjon, gikk jeg en sommerdag inn i Sven Ohrviks trygge studio, for å forsøke å fange noe av dobbeltheten i kjærlighetslengselen, og kanskje et øyeblikk holde den fast.

 


 


Vinci og jeg/Kjenne på barten
2004

 

I Roma bor Vinci og Mich, to kattegutter. Lydboka «Vinci og jeg/Kjenne på barten» er laget over bøkene med samme navn, og Lise Knudsen har igjen komponert, og spiller, original musikk til Øistein Høllelands bøker. Her er det latinske, smektende rytmer og hellig sang i Pantheon. Sangen «Kjenne på barten» får elever rundt om i Norge til virkelig å kose seg og kjenne på barten.


 

Når elefanter gråter/Hilsen fra Stjerna
2003/2005

 

De to neste bøkene om elefanten Georg, «Når elefanter gråter» og «Hilsen fra Stjerna» har solgt i mer enn 15.000 eksemplarer, og lydboka med samme navn kom i nytt opplag høsten 2005. Lise Knudsen har skrevet både den muntre åpningssangen og de triste sangene som følger teksten og utdyper innholdet. Også på denne lydboka spiller og synger Lise Knudsen. Lydboka har mye musikk og tekst til ettertanke.

 

 Den herlige lukta av nesehorn/Strutsefant
2002

 

De to populære bøkene om elefanten Georg og livet på den afrikanske savannen, «Den herlige lukta av neshorn» og «Strutsefant» er skrevet av Øistein Hølleland. Lise Knudsen har laget lukteviser, undrende Bao-babsang og stemningsfull musikk til lydboka. Lydboka ble utsolgt med en gang den kom ut, og er for tida utsolgt fra forlaget.


 

 


Lydbok: Maria - snart skolejente
2001

 

I «Maria – snart skolejente», leser, synger og spiller forfatteren, Lise Knudsen. Hun har også skrevet tekstene og musikken. Lydboka ble laget etter at «Maria – snart skolejente» og «Maria midtimellom» var sendt i programposten Barnetimen for de minste, på NRK i 1999 og 2000. De populære opplesningsseriene med sanger og musikk ble utgitt i fellesskap av Lydbokforlaget og NRK i 2001, og er sendt i reprise på NRK både i 2003, 2004, 2005 og 2007. 
 

 

Lydbokforlaget skriver:
Varm, klok og fin lydbok for barn og foreldre å være sammen om.
 

barnebok.no skriver Anne Løvland:
Maria tror av og til at det bor krokodiller i gangen og løver på do. Men når dyrene blir for vanskelige, får hun dem bare til å sovne slik at hun slipper å være redd for dem. Maria er ofte glad og tøysete, men det hender også at hun er sint, eller at hun tenker på slikt som er litt vanskelig... Lydboka har fem episoder, og i den siste episoden får Maria vite noe som gjør at hun blir både kjempeglad og veldig tankefull.

 

 

Lise Knudsen

 

 

 

 

 

Siste utgivelse:

 

 

 

Uten dekning

 

 

 

Priser:

 

2009

Årets Fylkeskunstner i Buskerud

 

2007

Språklig Samlings Litteraturpris