Lydbok: Maria - snart skolejente

I «Maria – snart skolejente», leser, synger og spiller forfatteren, Lise Knudsen. Hun har også skrevet tekstene og musikken. Lydboka ble laget etter at «Maria – snart skolejente» og «Maria midtimellom» var sendt i programposten Barnetimen for de minste, på NRK i 1999 og 2000. De populære opplesningsseriene med sanger og musikk ble utgitt i fellesskap av Lydbokforlaget og NRK i 2001, og er sendt i reprise på NRK både i 2003 og 2004.
 

Lydbokforlaget skriver:
«Varm, klok og fin lydbok for barn og foreldre å være sammen om.»
 

barnebok.no skriver Anne Løvland:
«Maria tror av og til at det bor krokodiller i gangen og løver på do. Men når dyrene blir for vanskelige, får hun dem bare til å sovne slik at hun slipper å være redd for dem. Maria er ofte glad og tøysete, men det hender også at hun er sint, eller at hun tenker på slikt som er litt vanskelig... Lydboka har fem episoder, og i den siste episoden får Maria vite noe som gjør at hun blir både kjempeglad og veldig tankefull.»
 

De norske bokklubbenes nettsider står det tre anmeldelser med terningkast 6!:

Bl.a. skriver A.B.J. Om terningkast 6:
«Dette er ei varm og nær bok som jeg anbefaler alle å lese. Gjennom denne boka forstår vi hvordan et barn tenker og opplever verden, så den passer også for voksne.»

Cornelia avslutter sin anmeldelse med terningkast 6, slik:
«Anbefales på det varmeste!»
Mens anmelder Mari, som også gir 6, åpner slik:
«Denne fantastiske boken burde du lese.»


<- Tilbake | Til forsiden
Webredaktør: Ylva Marie Longva