Du må trene fantasien

Laagendalsposten 07.02.2009
Audun Hasvik

Line hinker til skolen fordi hun er så glad. Hun skal nemlig passe hundevalpen til venninna si. Valpen er så søt, fordi den har hvite sokker på labbene.

Slik lar forfatter Lise Knudsen en historie få utvikle seg i klasse 3 B på Wennersborg skole. Hun er på forfatterbesøk i tredje time og Knudsen trener barna i å bruke fantasien. Den må trenes på samme måten som en fotballspiller må trene på å treffe ballen forteller hun tredjeklassingene. De sitter som tente lys og lar forfatteren få lov til å ta dem inn i bokas fantastiske verden.

Lager egen historie

Nå har vi begynt på en historie. Er det noe mer vi kan fortelle om Line, spør det nye ansiktet i 3B, og får flere hender til svar.

Ja, hun må passe på hunden fordi venninna må ut, sier ei jente.

Da har vi kanskje ei flukthistorie, sier forfatter Lise.

?Nå kan dere fortsette å skrive på historien etter at jeg har reist.

På turné

Det er tid for å høytlesning. Klassen sitter musestille, bare lyden fra ventilasjonsanlegget høres mellom kommaene og punktumene. Lise Knudsen kan kunsten å formidle på en levende måte.

Hun er på forfatterturné blant tredjeklasene i Kongsbergskolene i regi av "Den kulturelle skolesekken ". 3B på Wennersborg er siste klasse hun besøker i denne omgang.

Knudsen er kåret til årets fylkeskunstnere og skal snart til Beograd. Dit er hun invitert av Skandinavisk institutt for å fortelle om forfatterskapet sitt.

Så går det slag i slag med den kulturelle skolesekken til Vestfold og Nord-Trøndelag, da som musiker sammen med Jan Ivar Westli.

I august kommer Eldorado ut som er hennes 12. Det mens en ny bok allerede ligger i beddingen.

redaksjon@laagendalsposten.no ©Laagendalsposten
<- Tilbake | Til forsiden
Webredaktør: Ylva Marie Longva